BARSY LAURA

Gyermekkorától kezdve táncol (klasszikus balett, kortárs táncok). Középiskolai tanulmányai befejezése után került a Chicago Columbian College tánc és musical szakára, ahol két évet végzett. A flamenco tánccal való megismerkedése után csak erre összpontosította tanulmányait. 1995-ben Sevillába került, és a Manolo Marin flamenco akadémián sikeresen végzett el hat évet. Az első négy évben több mestertől is tanult: Javier Cruztól a lábtechnikát, La Tonától a kartechnikát és a nőies mozgást, Manolo Marintól a kecsességet és a színpadi koreográfiákat, Juana Amayától a szenvedélyes, modernebb irányzatot. Közben kibontakozott saját stílusa, mely az akadémián szerzett technikai tudás és az andalúzok között eltöltött sok év gyümölcse. Ottléte ötödik évében önálló stúdiót nyitott, ahol megkezdte munkáját a zenészekkel, illeve órákat adott nagy sikerrel. Elismerték, fellépéseket vállalt, a flamenco világában andalúzként élt.
2002-ben tért haza Magyarországra. Jelenleg táncórákat ad kezdőknek és haladóknak egyaránt. Az órák kis létszámú csoportokban folynak, a minőséget és nem a mennyiséget tartva szem elott. A technikai órák és az autentikus koreográfiák mellett Andalúzia iránti szeretetébol és a flamenco iránt érzett nagy tiszteletéből is ad át azoknak, akik ezt a táncot a maga mélységében és igazában szeretnék megismerni.
Fellépéseket vállal Budapesten és vidéken. Műsorát élő zene kiséri, illetve tánc csoportja egészítheti ki.
Referenciák:
Sala la Imperdible (Sevilla),
Pecata Mundi (Sevilla),
Barón Rampante (Sevilla),
Festival de los Elecciones de Ayamonte(Provincia de Huelva).
Szombathelyi Művészetek Háza,
Kolibri Pince,
Articsóka,
Cotton Club,
Piccaso Point,
Zöld Pardon,
Hotel Korona,
Akácos Udvar,
Café Dante(Pécs)
Latin Karnevál (2002-2003),
Művészetek Völgye Fesztivál,
Roma Fesztivál 2000-ben (Kalyi Yag),
XIII. ker. Utcabál,
VII. Dunaparti Vigasságok,
Karinthy Színház.
flamenco@tancrend.hu  
   

LIPPAI ANDREA

Telefon: 06-26-362-625, 06-20-3260793
E-mail: flamencoshow@freemail.hu
URL: http://free.x3.hu/flamenco/

1985-ben végeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola klasszikus balett szakán, majd 6 évig a Győri Balett magántáncosaként dolgoztam, de egy lábsérülés véget vetett balett-táncos pályafutásomnak. Mivel a Győri Balettnél eltöltött évek alatt elvégeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola klasszikus balett és társastánc pedagógus szakát, így balettmesterként helyezkedtem el a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskolában. Balettmesteri munkám mellett volt időm és lehetőségem más táncműfajok iránt is érdeklődni és egy nyári táncakadémián részt vettem különböző kurzusokon, melyek közül a flamenco annyira magával ragadott, hogy úgy döntöttem komolyabban szeretnék elmélyülni a flamenco táncok tanulmányozásában.

1998 nyarán lehetőségem nyílt eljutni a flamenco szülőhazájába Andalúziába, ahol 2 hónapos tanulmányúton vettem részt. Ez rengeteget lendített eddigi tudásomon és mikor hazaértem és találkoztam Bécsben élő mesternőmmel (Gertraud Maar-al) felajánlotta, hogy tanulmányaimat folytathatom az ő együttesénél. Azóta együttesében szólótáncosi feladatokat kapok és módomban áll az általa meghívott mesterektől továbbtanulni: Amparo De Triana, Maria Mercedes León, Timo Lozano, Montse Sanchez.

mai táncéletet figyelemmel kisérve külföldön már egyre nagyobb teret hódit a FLAMENCO melyet sokan csak spanyol táncként ismernek, pedig ennél sokkal több. Mór, zsidó, spanyol, bizánci, indiai és cigány elemeket tartalmaz. Zenei alapszókincse már több mint 500 éves, de mai formája csak a XIX. sz-ban alakult ki. Ez a különböző népek és kulturális hagyományok keveredése nyomán újonnan létrejött / bonyolult ritmikájú zenei és táncműfaj most kezd igazán világszerte megújulni és fejlődése még számtalan lehetőségeket rejt magában.
A kortárs táncművészetben frissítő erővel hat egy ilyen ősi kultúrákat magában hordozó szenvedélyes temperamentumos mindig megújulni képes táncműfaj, ahol a tánc, a zene és a ritmus önmagáért beszél. Végül, de nem utolsó sorban megjegyezném hogy ez a magas technikai felkészültséget követelő, ugyanakkor életkorhoz nem kötött, látványos és szakmai kiteljesedést nyújtó műfaj lehetőséget biztosít olyan táncművészek számára is akiknek elhelyezkedési gondjaik vannak a ma létező együtteseknél, vagy már kiöregedtek a klasszikus balettből, de nyitottak más táncirányzatok felé. Ezért távlati céljaim között szerepel egy színvonalas tánccsoport létrehozása melynek repertoárját eredeti és modern koreográfiák alkotnánk.
Referenciák
Atrium Hyatt
Flamenco Szálló
Fonó Budai Zeneház
Pataky Műv. Központ
Benczúr Ház
IBS (Buda Stage)
Esztergomi Várszínház
Kongresszusi Központ
Veszprémi Nyári Fesztivál
Thalia Színház
Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál
Duna Karnevál
Pécsi Gitárfesztivál
XII. ker. MOM műv. központ
Magyar Állami Operaház (sztárgála)
Nemzeti Táncszínház (Várszínház)
Debreceni Csokonai színház
Roma parlament
Orvoskonferencia
Nemzetközi Borfesztivál 2003-
Budai vár Színészek Világjátéka-Margit-sziget
ShowExpo
Kisterenyei Kastélynapok
Fészek Klub
Salgótarjáni Tavaszi Fesztivál
Pilisvörösvári Napok
EURÓPA Liget Fesztivál-Pesti Vigadó
Szombathelyi Savaria Fesztivál
Újpalotai Napok
Pepsi Sziget Tátrai-Szűcs Latin-Latin lemezbemutató-Kongresszusi Központ
Családi Nap-Petőfi Műv.Közp.
Radványi Balázzsal MOM (Táncfantáziák)
Jótékonysági estek:ÖKO Ház
Művészetek Völgye- Roma divatshow
Grand Café
Kongresszusi Közp.-Táncgála

Referenciák külföldön:

Wolfsegg Gieshübl Interkult-Theater Baden Casino Bank Austria Wiener Rathaus Dubai Hyatt Regancy Hotel Naturhistorischen Museum Bécsi Utcafesztivál

   
   
Inhof Katalin flamencokurzus@hotmail.com
Táncos- koreográfus .Telefon: 06-70-2820-421
Aktív táncosként szinpadi rutinját az Orkesztika Mozdulatszínháznál szerezte. 1996- ban Madridba költözött és itt kezdett el intenzíven foglalkozni a flamenco világával.

Referenciák:

Kiemelkedõ eredményeket ért el számos hazai és nemzetközi versenyen..

I. helyezett a CENA JARMILY JERÁBKOVÉ 2003 Nemzetközi Kortárs Fesztiválon, Prága;
II. helyezett és közönségdíjas a II. Szóló Táncfesztiválon ( 2001);
díjazott a II Duó Táncfesztiválon (2004)

2001 szeptemberében felvételt nyert a Valenciai Táncmûvészeti Konzervatórium spanyoltánc szakának harmadik osztlyába./ Conservatorio Profesional Municipal de Danza de Ribarroja del Turia ( Espana), Danza Espanola/. Itt a flamenco táncon kívül más spanyol táncokkal is( danza estilizada, escuela bolera, néptancok).Legtöbb idejét Andaluziában tölti, ahol alkalma nyílik arra, hogy a flamenco világ nagyjaival dolgozhasson. Többek között Manolo Marin, Manuel Betanzos / Academia de Manolo Marin/ Sevilla; Compania Carmen Pena/ Cumbre Flamenco/ San Fernando; Academia Carmen Corejo, Ca´diz. Nyolcadik éve tart különbözõ szintû kurzusokat, tanfolyamokat és 2003 nyarán megszervezte az I.Flamenco Tábort Fernando Galan és Lóránt Nóra részvételével. Aktív táncos és koreográfusi tevékenységet több sikeres elõadás bizonyítja.1999- ben megalapította a " La nina de la Caleta" Flamenco Táncszínházat és megrendezte a " Fény és Árnyék között" /2003/ és a " Karizma" címû táncdrámát.