IFI PARK


.
RÉGEN:

 

 

"A Várkert Bazár tervezése 1874-ben indult Reitter Ferenc vázlataival, még abban az évben kiadták a feladatot Ybl Miklósnak. 1883-ra készült el."

"Budai Ifjúsági Park néven 1961. augusztus 20-án esztrádműsorral nyitották meg, és a programban bizonyos Bodrogi Gyula is fellépett, a Bicska Maxi-dallal. Az azt követő években a Nebuló zenekartól Bergendyéken, a Scampolón, Radics Bélán, a Sakk-Matton át a Geminiig, a Hungáriáig és a Kexig, az Illéstől, az Omegától a Taurusig és a Miniig, a P. Mobiltól, a Beatricétől a Piramisig és az Eddáig, a Prognózistól a Korálig és a Rollsig -fölsorolhatatlan hányan-kezdték, folytatták vagy éppen fejezték be pályájukat a "világ legszebb színpadán" (copyright Nagy Feró). "

"1981-ben omlásveszély miatt bezárták az "ifiparkot". Azóta sincs semmi a helyén." "A kialakulóban lévő külvárosi szemétlerakóban egy elhagyatott kőtábla azonban rendületlenül, megkopott felirattal őrzi az emléket: "Fővárosi Tanács V. B. Művelődési Főosztály Fővárosi Művelődési Központ Ifjúsági Parkja".

/Gulyás Ili gyûjtése/

Szempontok a budapesti Várkert-bazár együttese felújítási terveinek elkészítéséhez

További infók

ÉS ÍGY NÉZ KI MA
a képek 2008. október 27-én készültek

/fotó: Gulyás Ili/
Egy átfogó olvasmány az Ifi-parkról: http://www.bparchiv.hu/magyar/kiadvany/bpn/03/balazs.html

Vissza a Táncrendhez
ifipark, ifi-park, ifjúsági park, 60-as évek, 1966, tánc, rock, bergendy, metro, omega rock&roll, rock'n'roll